Jak vytvořit kalendář z fotek? Je čas na kouzla!

30. 06. 2024
Jak vytvořit kalendář z fotek? Je čas na kouzla!

Chystáte se na tvorbu kalendáře? Vyhrajte si v našem editoru na maximum. Vyberte správné fotky, vytvořte koláže, vyzkoušejte šablony, ale i kliparty. Poradíme vám, jak vytvořit kalendář z fotek pro cestovatele, milovníky minimalismu i prarodiče.

Začněte výběrem fotek

Máte tisíce fotek v mobilu, ale přesto nevíte, jak vybrat ty správné? Máme pro vás pár tipů!

Podle toho, jaký typ a rozložení kalendáře si zvolíte, budete potřebovat určitý počet fotografií. Počítejte však s tím, že jich bude minimálně třináct. Na každý měsíc padne jedna. A jedna další potom na úvodní stranu kalendáře. Fotky vybírejte pečlivě. 

Při výběru si promyslete, která z nich by se hodila na daný měsíc. Vytvořit si v počítači můžete i složky s danými měsíci, kam jednotlivé fotky nahrajete. Výběr pak bude snažší. 

Obrázky můžete vybrat třeba podle ročního období a třeba zimní fotky použít na prosinec, leden nebo třeba únor. A nebo to vzít opačně. V zimě se můžete pokochat zážitky z léta a naplánovat nějakou dovolenou. 

Jedna, tři nebo třeba pět? Pusťte se do tvorby koláže

Nemůžete se rozhodnout, jakou fotku do kalendáře vybrat? To vás trápit nemusí. V našem editoru snadno vytvoříte hravé koláže. 

Do nástěnného kalendáře se skvěle vejde i šest fotek. V malém týdenním kalendáří sice můžete přidat i čtyři fotky, budou ale menší. I u rozložení vždy myslete na to, pro koho kalendář tvoříte. Prarodiče zpravidla více ocení fotky ve větším formátu. U stolního kalendáře je zase důležitý prostor pro poznámky. 

Zasmát se, nebo pokochat? To je, oč tu běží

Ocení váš blízký kalendář se společnými zážitky, nebo dá raději přednost fotkám přírody či oblíbených destinací? Možností, jak vytvořit kalendář z vlastních fotek, je více.

Co třeba překvapit prarodiče kalendářem s fotkami vnoučat? Na každý měsíc pak můžete vložit fotografie dětí, které mají v daný měsíc narozeniny. A abyste měli jistotu, že na nic nezapomenou, doplňte do kalendária i konkrétní data narozenin, svátků nebo různých výročí. Jednotlivé události navíc můžete jednoduše označit podle ikon. Už na první pohled pak bude jasné, na co se můžete v tomto měsíci těšit. 

Podobně můžete vytvořit třeba kalendář podle zvěrokruhu. Na fotky pak jednoduše přidáte texty s charakteristikou znamení.

Chcete zavzpomínat na ty nejkrásnější zážitky se svým nejlepším parťákem? Vyberte do kalendáře fotky ze společných výletů a dalších akcí. Společně pak můžete zavzpomínat na ty nejlepší momenty a naplánovat si třeba další výlet. Kalendář, ve kterém si můžete prohlédnout vlastní fotky, je skvělým dárkem pro všechny blízké.

Rádi byste si splnili cestovatelské sny? Vytvořte si kalendář s destinacemi, které byste chtěli procestovat v příštím roce. Ten navíc můžete darovat i svým nejbližším, se kterými chcete jednotlivé cesty podniknout. 

Vyhrajte si s šablonami

Minimalistický, hravý nebo třeba barevný? Možností je spousta! V našem online editoru si vyladíte kalendář do posledního puntíku. 

Prozkoumejte naše originální šablony. Pak už jen stačí vybrat nápadité pozadí, které přesně sedne k vašemu kalendáři. Designů v našem editoru objevíte nespočet – od dětských přes cestovatelské a květinové až po abstraktní. A co je na tom nejlepší? Na každou stranu si můžete vybrat jinou šablonu. 

Je čas na zdobení! Objevte hravé kliparty

Šablony ale nejsou jediné, čím můžete svůj kalendář ozvláštnit. Tvar fotek můžete upravit pomocí masek. V kalendáři pro drahou polovičku tak můžete mít fotky ve tvaru srdíček, pro vášnivé včelaře vložit fotky „do včelích úlů“ a pro milovníky minimalismu zase přidat fotky s rozostřeným pozadím. Na všechny tyto úpravy nemusíte být ani zkušený grafik. V online editoru stačí jen přetáhnout masku z levého menu do rozhraní kalendáře. A je to!

Design kalendáře i fotky pak můžete ozvláštnit tematickými kliparty. Dětem můžete kalendář s vlastními fotkami vyladit obrázky zvířátek. Do cestovatelského kalendáře snadno přidáte kliparty batůžku, letadla nebo třeba palmy. A vtipálkům zase jednoduše přidáte bublinu s vtipným textem, nebo jim necháte narůst knírek.  

Nechte se pohltit barvami 

Jak si vyrobit vlastní kalendář, už víte. Tak se pusťte do tvorby! Máme pro vás jen jeden tip na závěr. Ať už tvoříte kalendář pro sebe, kamarády nebo třeba prarodiče, nebojte se vyřádit! Kouzlete s barvami, hrajte si s šablonami a kliparty, přidejte vlastní texty a vytvořte si vlastní kalendárium. Na vlastní fotky v kalendáři pak bude radost pohledět!

TIP - přinášíme Vám také návody a tipy na tvorbu vlastních fotokalendářů. Mrkněte, inspirujte se a tvořte!
 

Sdílejte článek dál