Jak vytvořit kalendář za 15 minut?

07. 10. 2024
Jak vytvořit kalendář za 15 minut?

Tvoříte kalendář na poslední chvíli? V online editoru EASY Point4me to zvládnete snadno! Poradíme vám, jaký zvolit design, jak rychle upravit fotky, ale i jak ušetřit při výrobě. Přečtěte si 9 tipů, jak vytvořit kalendář z fotek. Snadno a rychle.

1. Pro koho kalendář tvoříte?

Ze všeho nejdřív si promyslete, pro koho kalendář tvoříte. Pro sebe, pro kamarády nebo třeba rodiče? Jakmile máte jasnou představu, můžete se od ní odrazit. A samozřejmě přizpůsobit tvorbu kalendáře konkrétním představám. Pak už jen stačí vybrat typ kalendáře, vyladit design a sáhnout po správných fotkách.

2. Na stěnu, nebo na stůl? 

Rádi si píšete poznámky, nebo raději necháte vyniknout krásným scenériím? Ať už se rozhodnete pro stolní, nebo naopak nástěnný kalendář z vlastních fotek, buďte kreativní. V našem online editoru najdete spoustu šablon, rámečků a samolepek.

Do každého kalendáře můžete vložit vlastní kalendárium s důležitými termíny. Na narozeniny, výročí ani svátky už díky této vychytávce nezapomenete.

3. Jeden kalendář, jedno téma

Jak vytvořit kalendář, abyste dokonale vystihli to, co chcete říci? Držte se jednoho tématu. Nesnažte se do kalendáře dostat vše za každou cenu. Méně je mnohdy více.

Tvoříte kalendář s fotkami pro cestovatele? Zahrňte do kalendáře obrázky zajímavých míst. Chystáte se na tisk kalendáře pro prarodiče? Vytvořte ho z fotek vnoučat. Kalendář s recepty a kulinářskými specialitami nechte na příští rok. Nebo se pusťte do tvorby dvou různých kalendářů.

4. Samostatné fotky i pestré koláže

Uklidňuje vás pohled na krásné scenérie? Pak se pusťte do tisku kalendářů na stěnu. Na každou stranu můžete umístit jednu fotografii. Kalendář tak využijete také jako obraz.

Pustit se můžete i do tvorby koláží. Ty využijete například u rodinných portrétových kalendářů. Rodičům nebo prarodičům tak například krásným způsobem ukážete, kdy jejich vnoučata slaví narozeniny.

S kolážemi si ale můžete vyhrát i u cestovatelských kalendářů. Na jednu stranu se vám tak vejde řada typických míst dané země, kam se chcete vypravit. Fantazii se meze nekladou.

Podle toho, jaký design nakonec zvolíte, vybírejte i fotky. U nástěnného kalendáře s velkoformátovými fotografiemi dbejte na jejich kvalitu. Vyhnete se tak tomu, aby byly rozmazané. Pokud tvoříte stolní kalendář z vlastních fotek, nebo se chcete pustit do koláží, postačí vám kvalitní fotografie i z mobilu.

TIP: Pamatujte, že ve stolním kalendáři není pro velké fotografie tolik místa. Pokud si chcete fotky prohlédnout detailně, sáhněte po kalendáři na stěnu.

5. Která šablona je ta pravá?

V našem online editoru najdete spoustu šablon – pro cestovatele, děti, milovníky květin, ale i minimalismu.

A jak vyrobit kalendář, ve kterém vyniknou i popisky? Sáhněte po jednobarevné šabloně, ve které se snadno vyznáte. Doladit ji pak můžete jednoduchými rámečky nebo třeba tematickými kliparty.

6. Jen růžová to může být…

Do jakých barev kalendář sladit? Fantazii se meze nekladou. Design můžete přizpůsobit ročnímu období nebo například významným svátkům. K Velikonocům se hodí třeba zelená nebo žlutá, k Valentýnu červená. Léto můžete ladit do různých barev – od žluté přes tyrkysovou až po zelenou. 

7. Upravte fotky jedním klikem

Jak vytvořit kalendář z vlastních fotek? Jde to snadno i rychle. Do online editoru můžete nahrát fotky z mobilu i Facebooku.

A jak to udělat, aby obrázky vypadaly jako od profesionálního grafika? Pohrajte si s rozvržením fotek, přidejte masky i rámečky. Díky těmto nástrojům fotky skvěle upravíte. Pamatujte ale na to, abyste úpravy nepřekombinovali.

8. Vyšperkujte kalendář na míru 

Velkou výhodou kalendáře z vlastních fotek je to, že si ho můžete přizpůsobit svým představám. A to do posledního puntíku. V online editoru snadno vložíte texty, zábavné kliparty i šablony. A dokonce i vlastní kalendárium.

9. Využijte akci 3+1 zdarma

Jak si vytvořit kalendář, už víte. Máme pro vás ještě jedno překvapení! Pokud si objednáte tři kalendáře, čtvrtý dostanete zdarma. Chcete si nechat vyrobit více kalendářů z vlastních fotografií? Čím víc jich u nás objednáte, tím levněji je máte. U našich zákazníků jsou nejoblíbenější formáty A3 nastojato a naležato.

Za jeden nástěnný kalendář A3 nastojato zaplatíte 383 Kč. V akci 3+1 zdarma ulovíte jeden přibližně za 254 Kč. Chcete rovnou 10 kusů? Pak vás jeden vyjde cca na 218 Kč. Teď už jen zbývá pustit se do tvorby kalendáře s vlastními fotkami. Tak hurá na to!

 

Sdílejte článek dál